4,7 / 5 sterren
De oude veiling 25C Zwaag (Hoorn)

APK Hoorn, een keuring zonder afspraak is mogelijk.

Is je auto weer toe aan de APK? Kom dan langs in onze autogarage in Zwaag (gemeente Hoorn). Een afspraak maken is niet nodig maar mag wel.


0229 796 073

Van der Meij Zwaag is gevestigd op: De Oude Veiling 25C in Hoorn.

autogarage-zwaag-apk-keuring

Is je APK keuring al verlopen?

Oei... Ben je te laat met je APK keuring? Dat kan gebeuren. Kom snel naar de garage en dan zorgen we dat je auto zo snel mogelijk wordt gekeurd. Je kunt ook van te voren even bellen op 0229 796 073.

APK keuring voor personenauto's:

De algemeen periodieke keuring is een verplichte keuring voor auto's. Wanneer een auto ouder is dan 4 jaar, moet de APK elk jaar worden uitgevoerd. Wanneer een auto niet APK gekeurd is, krijg je daarvoor een boete van het RDW of de politie. Krijg je een ongeluk met een auto die niet APK gekeurd is, dan keert de verzekering mogelijk niet uit.


Tot wanneer is mijn APK keuring geldig?

Op deze pagina kun je eenvoudig opzoeken tot wanneer de APK keuring van je auto geldig is.

Controleer hier

Autobedrijf R van der Meij

De Oude Veiling 25C
Zwaag gemeente Hoorn
0229 796 073

Openingstijden:

Maandag t/m Vrijdag: 09:00 - 18:00


"De APK keuring wordt uitgevoerd terwijl jij koffie drinkt. Daarna kun je de auto weer meenemen. In geval van een steekproef moet je auto hier helaas even wachten."

 

Wanneer is mijn voertuig keurinsplichtig?

Auto's die ouder zijn dan 4 jaar moeten APK gekeurd worden.

Wanneer kan ik de APK keuring voor mijn auto laten uitvoeren?

U kunt de APK keuring al 2 maanden voor de APK vervaldatum laten uitvoeren. De nieuwe APK vervaldatum blijft dan hetzelfde + 1 of 2 jaar (afhankelijk van hoe vaak uw voertuig gekeurd moet worden).

Wat als mijn auto niet op tijd APK gekeurd is?

Als uw auto niet optijd APK gekeurd is ontvangt u na 2 maanden een boete. Zelfs wanneer uw auto niet op de openbare weg komt. Wanneer uw voertuig betrokken is bij een ongeluk, dan keert de verzekeringsmaatschappij niet uit.

Ik ga mijn auto een tijdje niet meer gebruiken, moet ik hem dan toch APK laten keuren?

Als u uw auto een tijdje niet gaat gebruiken dan kunt u deze voor 1, 2 of 3 jaar schorsen. Tijdens de schorsing mag de auto neit op de openbare weg komen. U hoeft in deze periode geen wegenbelasting te betalen en ook geen APK keuring te laten uitvoeren.

Mijn APK is al verlopen. Wat moet ik doen?

In dat geval moet je sowieso snel langskomen of bellen. Het ligt eraan hoelang je APK al is verlopen. Vaak krijg je een bekeuring.

Wat als mijn auto wordt afgekeurd?

In dat geval moeten de afkeurpunten worden gerepareerd. Je bent uiteraard vrij om te kiezen waar je dat laat doen.

Hoe weet ik dat mijn auto wel onafhankelijk wordt gekeurd, en bijvoorbeeld niet onterecht wordt afgekeurd?

Wij kunnen een steekproef krijgen wanneer wij een auto goedkeuren. Dan wordt gecontroleerd of we de auto wel terecht hebben goedgekeurd. Als de keurmeester merkt dat de auto onterecht is goedgekeurd, krijgen we strafpunten. Teveel strafpunten kan lijden tot een boete. We kunnen echter ook een dergelijke steekproef krijgen wanneer we de auto afkeuren. Dit is om te zorgen dat garages wel eerlijk werken.

Weet ik zeker dat mijn auto na een APK keuring weer helemaal goed is?

De APK keuring is alleen een controle op de veiligheid van het voertuig. De APK is geen onderhoudsbeurt. Tijdens de APK keuring komen vaak adviespunten naar voren. Dit zijn zaken die nog door de APK keuring heen komen, maar die wij adviseren om te laten repareren om zo in de toekomst veilig te kunnen blijven rijden.

Ben ik verplicht om eventuele afkeurpunten bij Autobedrijf R Van der Meij Zwaag te laten repareren?

Natuurlijk verplichten we jou niks! Je bent vrij om reparaties te laten uitvoeren waar jij wilt. Als jou auto maar weer veilig is zodat je veilig de weg op kunt, dat is voor ons het allerbelangrijkste.

Wat anderen zeggen over ons.Gedreven vakman die van alle markten en merken thuis is.

Personenauto’s, campers, transporterbusjes etc, kunnen bij hem gerepareerd worden. Ook staan er enkele kleine 2de hands auto’s bij hem te koop. Prijzen van zowel het vakwerk als de 2de hands auto’s zijn goed voor de klant z’n portemonee.

Arthur van der Mierden


Super bedrijf.

Goed geregeld, top auto’s en vriendelijk personeel. Zeker een aanrader

Claudia Troost